TEL +32 (0) 50 72 05 87

MOB +32 (0) 477 62 78 83

KANTOOR :

VIEK-Machines.com

Predikherenrei 12/2

8000 Brugge

+32 50 72 05 87

info@viek-machines.com

MAGAZIJN :

VIEK-Machines.com

Industriezone Herdersbrug

Gotevlietstraat 20

8000 Brugge

info@viek-machines.com

VIEK-Machines.com werd opgericht in 1998. De eerste jaren hebben we gewerkt vanuit Maldegem, waar we bij de POM Oost Vlaanderen een werkplaats hebben gehuurd. In diewerkplaats zijn we gestart met de bouw van eigen kantenpolijsters : de VIP 8+4, die bijna allemaal op vandaag nog steeds operationeel zijn. Ondertussen waren we al bezig met het invoeren en verkopen, installeren, onderhouden en repareren van machines voor de natuursteen industrie. Vooral met Canigo uit Catalonië hebben we de eerste jaren heel veel gewerkt, en dit met succes.

Deels door het niet onmiddellijk kunnen aantrekken van de juiste mensen, deels door de moeilijke CE-dossiers en vooral door het succes bij de verkoop / plaatsing van onze geïmporteerde machines hebben we de fabricatie van kantenpolijsters stopgezet. VIEK-Machines.com is zich uitsluitend gaan specialiseren in het commercialiseren en  technisch ondersteunen van enkele topmerken, vooral uit Italië.

In 2004 werden de nieuwe kantoren geopend in het centrum van Brugge, en is een extra full-time technieker in dienst gekomen.

Begin 2006 heb ik samen met Katrijn een moderne werkplaats laten bouwen op de industriezone Herdersbrug tussen Brugge en Zeebrugge. Deze werkplaats wordt op vandaag gebruikt als tussenopslag voor nieuwe- , stock- en 2de hands machines, voor herstellingen en het re-conditioneren van teruggekochte installaties. Er zijn tevens een aantal demo-machines opgesteld

Ondertussen hebben we ons opgewerkt als een belangrijke speler op de markt van machineverkoop en -service voor steen gerelateerde producten zoals natuursteen, baksteen, beton, ceramiek, alle moderne artificiële materialen etc… We zijn zeer actief op de BENELUX markt, en kunnen met trots terugkijken op 750 geleverde installaties. Om dit te realiseren werken we samen met enkele belangrijke wereldspelers, waaronder COMANDULLI, DONATONI,  BM, FLOW,  LUNOLUNO, MANZELLI LIFTSTYLE , MAEMA….

Op vandaag hebben we een netwerk aan contacten om voor iedereen een oplossing te kunnen voorstellen. Onze specialiteit ? We doen met onze ervaring aan consulting, stellen in overleg een geschikte machine voor die past in je werkplaats en je budget. We werken met vaste transporteurs, zijn altijd zelf aanwezig om de machine voor je te lossen en binnen te brengen, installeren professioneel en met aangepast materiaal elke installatie en verzorgen de opleiding en begeleiding bij opstart in eigen beheer en eigen taal. Ervaren servicemensen volgen nadien alle technische vragen en problemen op !

Mijn Specialiteit ? Ik ben fier te kunnen zeggen dat alle machines die ik ooit heb verkocht zelf kan aansturen en programmeren. De meeste klanten hebben zelfs van mezelf een opleiding gekregen, of herinneren zich dat ik de volledige sturing uitlegde tijdens het verkoopgesprek… Mijn technische opleiding ligt aan de basis van deze troef, maar ook de passie en interesse in techniek werken deze kennis mede in de hand.

In de praktijk ? We doen met onze 20-jarige ervaring aan consulting en stellen in overleg een geschikte machine voor die past in uw werkplaats en uw budget. We werken met vaste transporteurs en een eigen gepersonaliseerde aanhangwagen, correcte transport verzekeringen en zijn altijd zelf aanwezig om de machine te lossen en binnen te brengen. We installeren professioneel en met aangepast materiaal elke installatie en verzorgen de opleiding en begeleiding bij opstart in eigen beheer en eigen taal. Ervaren servicemensen volgen nadien alle technische vragen en problemen op.

VIEK Seynhaeve