web analytics

KANTOOR : +32 (0) 50 72 05 87

MOBIEL : +32 (0) 477 62 78 83

katrijn@viek-machines.com

viek@viek-machines.com

info@viek-machines.com

interesse@viek-machines.com

KANTOOR :

VIEK-Machines.com

Predikherenrei 12/2

8000 Brugge

+32 50 72 05 87

info@viek-machines.com

MAGAZIJN :

VIEK-Machines.com

Industriezone Herdersbrug

Gotevlietstraat 20

8000 Brugge

info@viek-machines.com

VIEK-Machines.com is gespecialiseerd in het verkopen, plaatsen, opstarten en onderhouden van alle machines voor het verwerken van steen gerelateerde producten zoals natuursteen, ceramiek, beton, baksteen etc…

Om dit te realiseren zijn we met 5 mensen, waarvan 3 ervaren technische medewerkers.

Kantoren zijn in centrum Brugge, werkplaats op de industriezone tussen Brugge en Knokke.

We werken hoofdzakelijk met topfabrikanten zoals Comandulli, Donatoni Macchine, FLOW Waterjet, Manzelli Liftstyle en BM.

Daarnaast doen we aan consulting en kunnen we terugvallen op vele contacten in Europa.

Met LunoLuno werken we met alle soorten waterzuiveringen en modulaire stofcabines, onder andere in de natuursteen bedrijven.

Met meer dan 750 geïnstalleerde installaties kunnen we terugkijken op heel wat referenties  en ervaring die we kunnen delen met nieuwe klanten.

We zijn het makkelijkst bereikbaar via onze mobiele nummers.

TIJDSLIJN

 • 1998

  Opstart

  VIEK-Machines.com werd opgericht in 1998. De eerste jaren hebben we gewerkt vanuit Maldegem, waar we bij de POM Oost Vlaanderen een werkplaats hebben gehuurd. In dezelfde werkplaats zijn we gestart met de bouw van eigen kantenpolijsters : de VIP 8+4 die bijna allemaal op vandaag nog steeds operationeel zijn. Ondertussen waren we al bezig met het invoeren en verkopen, installeren, onderhouden en repareren van machines voor de natuursteen industrie. Vooral met Canigo uit Catalonië hebben we de eerste jaren heel veel gewerkt, en dit met succes.

  Deels door het niet onmiddellijk kunnen aantrekken van de juiste mensen, deels door de moeilijke CE-dossiers en vooral door het succes bij de verkoop / plaatsing van onze geïmporteerde machines hebben we de fabricatie van kantenpolijsters stopgezet.

  VIEK-Machines.com is zich uitsluitend gaan specialiseren in het commercialiseren en  technisch ondersteunen van enkele topmerken, vooral uit Italië.

 • 2004

  Maldegem - Brugge

  In 2004 werden de nieuwe kantoren geopend in het centrum van Brugge, en is een extra full-time technieker in dienst gekomen.

  2004

 • 2006

  Werkplaats Gotevlietstraat

  Begin 2006 heb ik samen met Katrijn een moderne werkplaats laten bouwen op de industriezone Herdersbrug tussen Brugge en Zeebrugge.

  Deze werkplaats wordt op vandaag gebruikt als tussenopslag voor nieuwe- , stock- en 2de hands machines, voor herstellingen en het re-conditioneren van teruggekochte installaties. Er zijn tevens een aantal demo-machines opgesteld

 • 2017

  Belangrijke Speler

  Ondertussen hebben we ons opgewerkt als een belangrijke speler op de markt van machineverkoop en -service voor steen gerelateerde producten zoals natuursteen, baksteen, beton, ceramiek, alle moderne artificiële materialen etc… We zijn zeer actief op de BENELUX markt, en kunnen met trots terugkijken op 750 geleverde installaties.

  Om dit te realiseren werken we samen met enkele belangrijke wereldspelers, waaronder COMANDULLI, DONATONI,  BM, FLOW,  LUNOLUNO, MANZELLI LIFTSTYLE , MAEMA….

  2017

 • 2019

  Vandaag

  Op vandaag hebben we een netwerk aan contacten om voor iedereen een oplossing te kunnen voorstellen. Onze specialiteit ? We doen met onze ervaring aan consulting, stellen in overleg een geschikte machine voor die past in je werkplaats en je budget.

  We werken met vaste transporteurs, zijn altijd zelf aanwezig om de machine voor je te lossen en binnen te brengen, installeren professioneel en met aangepast materiaal elke installatie en verzorgen de opleiding en begeleiding bij opstart in eigen beheer en eigen taal. Ervaren servicemensen volgen nadien alle technische vragen en problemen op !

  Mijn Specialiteit ? Ik ben fier te kunnen zeggen dat alle machines die ik ooit heb verkocht zelf kan aansturen en programmeren. De meeste klanten hebben zelfs van mezelf een opleiding gekregen, of herinneren zich dat ik de volledige sturing uitlegde tijdens het verkoopgesprek… Mijn technische opleiding ligt aan de basis van deze troef, maar ook de passie en interesse in techniek werken deze kennis mede in de hand.