web analytics

FERRARI & CIGARINI

FERRARI & CIGARINI is een Italiaanse fabrikant uit Maranello, Modena, in  Italië. Maranello is (naast zijn Ferrari autofabriek) wereldwijd gekend door de vele fabrikanten van ceramiek en baksteen. In Maranello-Sassuolo vind je werkelijk de ene mastodont naast de andere. Vandaar niet verwonderlijk dat de oorsprong van Ferrari & Cigarini net ligt in het bewerken en verwerken van ceramische producten.

Maar niet alleen in verwerking van ceramiek & baksteen is Ferrari heel ervaren, ook in alle automatisatie, handling en verpakking van allerlei producten zoals plinten, tegels, mozaïk, glas etc is Ferrari een belangrijke speler.

Ferrari & Cigarini is in de Benelux vooral gekend voor het produceren van plintenmachines. Jaren geleden waren er enkel de industriële lijnen, vandaag is er ook een populaire Compactline.

Het maken van plinten gebeurt altijd door minimum 2 bewerkingen : 1) een tegel wordt verzaagd naar strips 2) de strips krijgen een afgeronde of mooie rechte afwerking. Daarvoor zijn dus 2 specifieke machines nodig : een zaagmachine en een profileermachine. Die kunnen op zich weer worden uitgebreid met automatische laders, telsystemen, droogsysteem en eventueel verpakkingsoplossing…. Al deze oplossingen samen vormen de Compactline.

Ferrari Plintenmachines Compactline MTC 2 – MPM 6

Begin dit jaar ontwikkelde Ferrari een eenvoudige, complete oplossing waar de 2 machines in 1 werden verwerkt : de MTB ANTIMUS. Deze installatie zorgt voor het zagen en afronden in één compacte oplossing.

Ferrari ANTIMUS MTB 3

FERRARI AUTOMATISATIE

FERRARI BAKSTEEN STRIPPEN-ZAAG + BAKSTEEN HOEK-ZAAG

FERRARI COMPACTLINE

FERRARI INDUSTRIELE PLINTENLIJN